NOISEBOX® Avlyssningsskydd

Säkra produkter som skyddar mot avlyssning, samtal, mobilsamtal och inspelning av mobiltelefoner. NOISEBOX skydda dina affärssamtal och företagsmöten.

ikoner_thumb

Enkel att använda

ikoner_no_mic

Förhindrar avlyssning

batterier

Laddar telefoner

Håll dina samtal privata med NOISEBOX.

Varje smartphone kan med en skadlig app användas som avlyssningsskydd av allt som dess mikrofon kan höra.
Detta gäller även när enheten är placerad i viloläge och till och med avstängd. NoiseBox löser problemet och skyddar enkelt ert möte från obehörig avlyssning. Lägg alla mobiler i NoiseBox och aktivera den. Koppla telefonerna till inkluderade USB kontakter för laddning. Vissa modeller har dessutom detektering av ringsignalen som gör att samtal inte missas.

Noisebox är en Mareniusprodukt som utvecklades i samarbete med Svenskt Försvar och Polis efter efterfrågan på en portabel produkt som kunde skydda mot spionerande mobilapplikationer vid förhörs och samtalssituationer av konfidentiell art. Sedan 2012 har enheter används både i Sverige och internationellt. Noisebox utsida är ytterst diskret och passar i den exklusivaste konferensmiljö utan att störa och kan fås i ett flertal olika solida trämaterial, alla hantverksmannamässigt producerade i Sverige med utmärkt finish.

Hur fungerar Noisebox?

Noisebox fungerar genom att inbyggda högtalare och specialutvecklad elektronik genererar ett helt slumpmässigt bredspektralt akustiskt brus. Bruset blockerar effektivt mikrofonen i mobiler eller andra ljudupptagande enheter som placerats inne i Noisebox enheten. Kamerafunktionen blockeras effektivt genom att det är helt svart inuti lådan.
Detta gör att användare inte behöver lämna ifrån sig sina telefoner under konfidentiella samtal och mötes kan hållas säkert utan risk för avlysning via enheterna som placerats inuti lådan. Om så önskas kan även telefonerna laddas under tiden då Noisebox används via 4 eller 2 USB kontakter placerade inne i enheten.

Vad används Noisebox till?

Genom Noisebox unika design och funktion skapas en avlyssnings och inspelningssäker miljö, anpassad för hög sekretessnivå och krävande konfidentiella applikationer. Dessa kan vara förhörsscenarier, intervju-situationer eller andra scenarier där samtal genomförs och risken för inspelning bör minimeras, detta utan att störa omgivningen då ljudnivån utanför lådan är försumbar.

Hur används Noisebox?

Placera alla enheter som skall skyddas i Noisebox.

Tryck på knappen inne i Noisebox för att aktivera den och om så önskas koppla in telefonerna till de inbyggda USB kontakterna för laddning.

Stäng locket på Noisebox. Ditt möte är nu skyddat från avlyssning.

När inte sekretess önskas längre så öppna lådan och deaktivera NoiseBox enheten via den inbyggda knappen.

RISE_Logo_mText_Black

Garanterad funktion testad av RISE

NoiseBox®-S1 har även testats vid Sveriges forskningsinstitut (RISE/SP).
Efter mätningar angav RISE/SP:

”Anta ett värsta scenario med en höjd röstkonversation/argumentation i ett rum på ca. 85 dBA (human shouting) är det extremt låg sannolikhet att spela in eller särskilja vad som sägs i liknande inspelning inne i boxen när maskeringsljudet är på och boxens lock är stängt. Observera att normala konversationer är runt 60-65 dBA i ljudnivå.”

SNRuni32 är en parameter som kan matchas mot taluppfattbarhet. Parametern är ett resultat av forskning utförd av Bradley, J.S. och Gover, B.N.
Forskarna fann att ett värde på -16dB eller mindre är tröskeln för förståelighet. Alla NoiseBox® ligger under detta värde och NoiseBox®-S1 och S1+ har ett värde på -44dB vilket ger en marginal för avlyssning på 28dB.

keylock_white

Manipulationsskydd

NoiseBox kan även i vissa versioner fås med elektroniskt manipulationsskydd som garanterar att ingen manipulation av den skyddande elektroniken i NoiseBox kan genomföras oupptäckt. Manipulationsskyddet ger den absoluta högsta säkerhetsnivån i NoiseBox-familjen. Om försök till manipulering skulle ske kommer skyddet aktiveras och NoiseBox avger en larmsignal. NoiseBox kan då endast återställas genom att enheten skickas till Marenius för kontroll. För tillfället finns denna funktion endast inbyggd i NoiseBox modell S1+.

s1_open

Noisebox - om du vill ha det absolut bästa

Produkten skyddar väl mot avlyssning men någon måste vara bäst i klassen! Om du vill ha maximalt skydd samtidigt som ljudet på utsidan hålls till ett minimum så finns en klar vinnare: NoiseBox S1+. Med sin oöverträffade ljuddämpning, tydlig LED på utsidan som indikerar att NoiseBox är aktiverad tillsammans med det integrerade manipulationsskyddet, ger denna produkt maximalt skydd i alla situationer.

fsc_logo_White

Hantverksmässigt byggda, i Sverige

Alla NoiseBox-kabinett i trä är byggda i utvalt, stavlimmat FSC-certifierat trä av lokala finsnickare.
Detta gör varje NoiseBox till ett riktigt konsthantverk där varje utsida är unik.

Olika varianter av NoiseBox

NOISEBOX® W1

Vår största NoiseBox. Anpassad för upp till ~8 laptops. 

4

Ljudstyrka på utsidan NoiseBox
38dBA @ 1m

4 st USB ladduttag

2022 marenius materialval noisebox_Small_both

Denna produkt finns i materialet:
Bok & Ek

NOISEBOX® S1

Stor NoiseBox med plats för med plats för ungefär 12 telefoner.

5

Ljudstyrka på utsidan NoiseBox
25dBA @ 1m

4 st USB ladduttag

2022-marenius-materialval-noisebox_3_woods

Denna produkt finns i materialen:
Bok, Ek & Björk

NOISEBOX® S1+

Samma funktion som S1 men med inbyggt manipulationsskydd.

5

Ljudstyrka på utsidan NoiseBox
25dBA @ 1m

4 st USB ladduttag

2022-marenius-materialval-noisebox_3_woods

Denna produkt finns i materialen:
Bok, Ek & Björk

NOISEBOX® A2

En mindre NoiseBox med med plats för ungefär 12 telefoner.

4

Ljudstyrka på utsidan NoiseBox
36dBA @ 1m

4 st USB ladduttag

2022 marenius materialval noisebox_Small_both

Denna produkt finns i materialen:
Bok och Ek

NOISEBOX® M1

Vår minsta NoiseBox med plats för 2 telefoner. 

5

Ljudstyrka på utsidan NoiseBox
28dBA @ 1m

2 st USB ladduttag

2022 marenius materialval noisebox_Small_beech

Denna produkt finns i materialen:
Bok

NOISEBOX® P1 portabel

NoiseBox i portabel version med plats upp till ~8  telefoner.

3

Ljudstyrka på utsidan NoiseBox
40dBA @ 1m

4 st USB ladduttag

2022 marenius materialval noisebox_Small_plastic

Denna produkt finns i materialen:
Svart plast